Anna K

18. února 2008 v 15:00 |  Zpěváci a zpěvačky
Anna K
Zpěvačka
Datum narození: 4. 1. 1966
Místo narození: Špindlerův Mlýn
Vlastní jméno: Lucianna Krecarová
Popis:
Do podvědomí českého publika se uvedla rolí Pacholete ve hře Kytice divadla Semafor Jiřího Suchého již v osmi letech.
Přestože její první deska Já nezapomínám (jejíž titulní duet nazpívala s Láďou Křížkem) nebyla přijata kritikou příliš pozitivně, měla velký komerční úspěch (prodalo se jí 20 000 kusů).
Na desce Amulet se autorsky podíleli P.B.CH (Wanastowi Vjecy), Oskar Petr a na některých písních se spolupodílela i Anna K. Pro natáčení desky pak byl vybrán kolektiv vynikajících hudebníků - Davida Kollera z kapely Lucie, Bradley Strattona z kapely Cirkus Praha a dalších. Toto album bylo přijato kritikou mnohem pozitivněji, nemělo však komerční úspěch předešlé desky.
Nebe, v pořadí třetí deska Anny K. a stejnojmenný hit, znamenala podstatnou změnu pro hudební vývoj zpěvačky. Album natočené poprvé vlastní kapelou bylo kritikou pozitivně přijato a Anna K. získala tři nominace Gramy. Z této soutěže si Anna K nakonec odnesla vítězství v kategoriích Nejlepší zpěvačka a za titulní píseň Nejlepší píseň. V produkci Jana P. Muchowa se na desce autorsky podíleli Tomáš Vartecký (Kurtizány z 25. avenue) a Filip Horáček (Prohrála v kartách).
V roce 2005 podnikla své první hudební turné po 13 českých a moravských městech v rámci svého alba Noc na Zemi.
Diskografie:
1993……………Já nezapomínám
1995……………Amulet
1999……………Nebe
2001……………Stačí, když se díváš
2002………….....Musím tě svést
2004……………Noc na zemi - - limitovaná edice
2004……………Noc na zemi - - limitovaná edice
2005…………....Noc na zemi
2006……..……..Večernice
2007…………….Best of 93-07
Fotografie:
Videoklipy:
Noc na zemi
O kousek vedle tebe
Láska
Večírek za koncem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 martullinka martullinka | Web | 18. února 2008 v 15:32 | Reagovat

Máš u mě diplom

2 Petra Petra | Web | 18. února 2008 v 15:44 | Reagovat

Diplom za 27.bleskovku

3 sykorka sykorka | E-mail | Web | 18. února 2008 v 20:37 | Reagovat

máš u mě cenu za 54. bleskovku :)

4 TerýýýseQ TerýýýseQ | Web | 19. února 2008 v 15:26 | Reagovat

ahojky, byla jsi tak dobrá že jsi postoupila do 3.kola SONB tak si shánj hlásky:

http://starhay.blog.cz/0802/3-kolo-sonb papa TerýýýseQ...

5 kiki kiki | Web | 19. února 2008 v 17:40 | Reagovat

ahojky u mne je bleskovka tak s epls zapoj

6 TerýýýseQ TerýýýseQ | Web | 19. února 2008 v 19:02 | Reagovat

diplomek za 35.rychlovku :)

7 TerýýýseQ TerýýýseQ | Web | 20. února 2008 v 10:08 | Reagovat

diplomeQ za 21.poznávačku:

http://starhay.blog.cz/0802/diplomqy-za-21-poznavacku

8 TerýýýseQ TerýýýseQ | Web | 20. února 2008 v 10:19 | Reagovat

diplomeQ za 119.bleskovku :)

9 Julie Julie | E-mail | Web | 2. září 2010 v 20:01 | Reagovat

Anna K je výborná! Jinak jukněte sem http://www.showbiz.cz/video/anna-k/ pro další kopu článku a fotek Anny K

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama