Bill Nighy

13. prosince 2007 v 15:15 |  Láska nebeská

Bill Nighy

Herec

Datum narození: 12.12.1949
Místo narození: Anglie
Znamení: Střelec
Životopis:
Bill Nighy proslul krásným výkonem v roli Billa Macka v Curtisově filmu Láska nebeská, za kterou i získal ocenění BAFTA za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Kritika si rovněž cení jeho role ve filmu Still Crazy - Pořád naplno. Za svou roli ve filmu Lawless Heart byl v roce 2002 nominován na cenu British Independent Film Award za nejlepší mužský herecký výkon.

Mezi další filmy Billa Nighyho patří Stopařův průvodce po Galaxii, thriller podle románu Iana McEwana Enduring Love, horor Soumrak mrtvých nebo například první díl Underworldu. Objevil se i v britských televizních filmech The Lost Prince nebo Hrad bude můj. Momentálně Nighy pracuje na pokračování Pirátů z Karibiku.

Nighy je velmi významný divadelní herec - za roli Davida Harea ve hře Skylight získal cenu Barclay theatre Award pro nejlepšího herce a za roli ve hře Blue/Orange získal nominaci na Olivier Award.

Roku 2006 ztvárnil postavu Viktora ve filmu Underworld Evolution (režie Len Wiseman), kde nabírá dlouholetý spor mezi upíry a vlkodlaky nových rozměrů, začínají krvelačné hody, boj zapovězené lásky a čas na velkolepou pomstu.
Filmografie:
2007
2006
2006
Stormbreaker (Stormbreaker) ...Alan Blunt
2006
2006
2005
Nepohodlný (Constant Gardener, The) ...Sir Bernard Pellegrin
2005
2004
Enduring Love ...Robin
2004
2004
He Knew He Was Right ...Plukovník Osborne
2003
2003
I Capture the Castle ...James Mortmain
2003
State of Play ...Cameron Foster
2003
Young Visiters, The ...Earl of Clincham
2003
Canterbury Tales, The ...James Dunbar (The Wife of Bath)
2003
Life Beyond the Box: Norman Stanley Fletcher ...Vypravěč
2003
2003
Lost Prince, The ...Stamfordham
2002
Inspector Lynley Mysteries: Well Schooled in Murder, The ...Lockwood
2002
AKA ...Uncle Louis Gryffoyn
2001
Klikaři (Lucky Break) ...Roger 'Rog' Chamberlain/King George III in Show
2001
Do hola? (Blow Dry) ...Ray (Raymond) Robertson
2000
Longitude ...Lord Sandwich
1999
1998
1997
FairyTale: A True Story ...Edward Gardner
1996
Indian Summer ...Tristan
1993
Don't Leave Me This Way ...John Tracey
1993
atd..................................................
Fotografie:
¨
Bill Nighy
Bill Nighy
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dija dija | Web | 13. prosince 2007 v 15:29 | Reagovat

Pls pokračuj v řetězáku na mým blogu

2 ....... ....... | 15. prosince 2007 v 14:20 | Reagovat

mohla by jsi to skráti je toho tady až až!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   hňupe!

3 Teri Teri | Web | 17. prosince 2007 v 23:13 | Reagovat

Cože? Když tak jsi ty hňup a pěkně trapnej.

Příště aspoň napiš blog nebo stránku a jestli nemáš tak nic radši nekomentuj, když tomu nerozumíš!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama