Julia Stiles

15. října 2007 v 22:04 |  Herci a Herečky
Julia Stiles
Herečka
Datum narození: 28.03.1981
Místo narození: New York, USA
Znamení: Beran
Životopis:
Julia se paralelně věnuje divadelnímu, televiznímu i filmovému herectví. Obdiv kritiků si získala za svůj herecký výkon v nezávislém filmu Patrick Stettnera Cizí záležitost, který měl v roce 2001 premiéru na filmovém festivalu Sundance a MFF v Torontě.

Zahrála si také v trojici projektů, inspirovaných tvorbou Shakespeara: moderní adaptaci Othella v režii Tima Blakea Nelsona jménem O, adaptaci Hamleta Michaela Almereyda s Ethanem Hawke a komedii Deset důvodů, proč tě nenávidím, která jí vynesla ceny MTV Movie Award a Chicago Film Critics Award. Mezi její další filmy patří Velké trable malého města, A Guy Thing, Agent bez minulosti, Úplně vzhůru, Tichý nepřítel, Má mě rád, nemá mě rád, Wicked (cena pro nejlepší herečku na Pražském filmovém festivalu) a Nežádej svůj poslední tanec, za který získala dvě ceny MTV.

V současné době pracuje na adaptaci knihy Sylvie Plath The Bell Jar, ve které bude hrát hlavní roli a zastane také roli producentky. Na televizní obrazovce se představila v miniseriálu The Sixties a filmu Before Women Had Wings. Zahrála si také v jedné epizodě oblíbeného seriálu Chicago Hope. Mezi její nadcházející filmy patří romantická komedie The Prince and Me a film Johna Turturra Romance and Cigarettes, ve kterém si zahraje s Jamesem Gandolfinim a Susan Sarandon.
Filmografie:
2007
2006
Satan přichází (Omen, The) ...Katherine Thorn
2005
Little Trip to Heaven, A ...Isold
2005
Edmond ...Glenna
2004
Prince & Me, The ...Paige Morgan
2004
Bourne Supremacy, The ...Nicky
2003
2003
Carolina ...Carolina Mirabeau
2003
Guy Thing, A ...Becky Jackon
2002
2001
2001
O (O) ...Desi Brable
2001
Business of Strangers, The ...Paula Murphy
2000
2000
Down to You ...Imogen
1999
1999
'60s, The ...Katie Herlihy
1998
Wide Awake ...Neena Beal
1997
Devil's Own, The ...Bridget O'Meara
1997
Before Women Had Wings ...Phoebe Jackson
1996
I Love You, I Love You Not ...Young Nana's Friend
1994
Cyndi Lauper: 12 Deadly Cyns... and Then Some ...(segment "Sally's Pigeons")
Fotografie z filmů:
Deset důvodů, proč tě nenávidím
Julia Stiles
Bourneovo ultimátum
Julia Stiles
Normálně:
Julia Stiles
Julia Stiles
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Šájíík Šájíík | Web | 17. října 2007 v 17:40 | Reagovat

;o)

2 andy andy | E-mail | Web | 18. října 2007 v 17:53 | Reagovat

pls přihlaš se do méé sonb ..... i ty máš šanci vyhrát !!!! andy ..... adresu máš nahoře ve webu .... jo a jestli chceš tak se můžeš juknout na můj další blog ...... tam už je sonb .. tak jestli chceš tak pro někoho hlasni .... a nelekni se je tam tokio hotel ..... : www.mujblog3.blog.cz/ ....... pa andy

3 heluška heluška | 15. ledna 2009 v 17:29 | Reagovat

nadhera!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama