Kirstie Alley

9. července 2007 v 12:21 |  Herci a Herečky
Kirstie Alley
Herečka
Datum narození:12.01.1951
Místo narození: Wichita, Kansas, USA
Znamení: Kozoroh
Životopis:
Studovala v rodném Kansasu divadlo a pak se živila jako dekoratérka interiérů. Její divoký život jí přivedl ke kokainu a mezi motorkáře. Když se přestěhovala do Kalifornie, léčila se z drogové závislosti a stala se oddanou členkou scientologické církve. Svůj celovečerní debut si odbyla a ve filmu Star Trek II: Khanův hněv, kde ztvárnila roli Lt. Saavik. Zahrála si jednu z hlavních rolí v televizním miniseriálu Sever a Jih, jako Virgilia Hazard, ale opravdovou hvězdou se stala koncem 80. let v seriálu Nazdraví v roli Rebeccy Howe. Role neurotické rebelky zařadila Kirstie do škatulky komediální herečky. Když v roce 1989 natočila Kirstie svůj první trhák Kdopak to mluví (získala za něj ocenění Emmy, People´s Choice Award a Zlatý glóbus), stala se jednou z nejpopulárnějších hereček Hollywoodu. Na podzim roku 1997 se Kirstie objevila v novém sitcomu NBC Veroničiny svůdnosti a během první série sitcomu byla nominována na několik cen a za nejlepší ženský herecký výkon v komediálním seriálu vyhrála cenu People´s Choice Award.
Ve zkratce:
Rodiče: Otec - Robert Alley, Matka - Mickie Alley (zesnulá).
Sourozeneci: Collette - učitelka biologie. Craig - Manažer v dřevařské společnosti.
Manžel: rozvedená s Parkerem Stevensonem v roce 1997.
Děti: William True (narozen: 5.10.1992) a Lillie Price (narozena v roce 1994) - obě děti jsou adoptované.
Filmografie:
2004While I Was Gone ...Jo Beckett
2004Untitled Dan Staley/Rob Long Project ...
2004Family Sins ...Brenda Geck
2003Profoundly Normal ...Donna Lee Shelby Thornton
2002Salem Witch Trials ...Ann Putnam
2002Back by Midnight ...Gloria Beaumont
2001Blonde ...Elsie
1999Saturday Night Live: The Best of Adam Sandler ...Newlywed
1999Mao Game, The ...Diane Highland
1998Last Don II, The ...Rose Marie Clericuzio
1997Nevada ...McGill
1997Last Don, The ...Rose Marie Clericuzio
1997Vidláci (For Richer or Poorer) ...Caroline Sexton
1997Toothless ...Dr. Katherine Lewis
1997Pozor na Harryho (Deconstructing Harry) ...Joan
1996Radiant City ...Gloria Goodman
1996Suddenly ...Marty Doyle
1996Péťa a vlk (Peter and the Wolf) ...Annie
1996Sticks and Stones ...Joey's Mom
199550 Years of Funny Females ...Archival Footage
1995Village of the Damned ...Dr. Susan Verner
1995Malé dohazovačky (It Takes Two) ...
19943 Chains o' Gold ...Vanessa Bartholomew
1994David's Mother ...Sally Goodson
1993Cheers: Last Call! ...Rebecca Howe
1993Look Who's Talking Now ...Mollie Ubriacco
1990Masquerade ...
1990Sibling Rivalry ...Marjorie Turner
1990Madhouse ...Jessie Bannister
1990Look Who's Talking Too ...Mollie Ubriacco
1989Loverboy ...Dr. Joyce Palmer
1989Look Who's Talking ...Mollie
1988Mickey's 60th Birthday ...Rebecca Howe
1988Shoot to Kill ...Sarah Renell
1987Infidelity ...Ellie Denato
1987Summer School ...Ms. Robin Elizabeth Bishop
1986Stark: Mirror Image ...Maggie Carter
1986Prince of Bel Air ...Jamie Harrison
1985Bunny's Tale, A ...Gloria Steinem
1984Champions ...Barbara
1984Sins of the Past ...Patrice Cantwell
1984Blind Date ...Claire Simpson
1984Runaway ...Jackie Rogers
1983One More Chance ...Sheila
1983Masquerade ...Casey
1982Star Trek - Khanův hněv (Star Trek: The Wrath of Khan) ...Lt. S
Kontakt:
Wolf-Kasteler Public Relations,
1033 Gayley Avenue, Suite 208,
Los Angeles, CA 90024U.S.A.
Fotky:
Kirstie Alley
Kirstie Alley
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama