Lucy Liu

19. června 2007 v 18:41 |  Herci a Herečky
Lucy Liu
Herečka
Datum narození:02.12.1968
Místo narození:Queens, New York, USA
Znamení:Střelec
Životopis:
Lucy se narodila čínským rodičům, kteří imigrovali do USA z mainlandské číny. Lucy vyrůstala mluvíc dvěma jazyky anglicky a mandarínskou čínštinou. Poté co dokončila střední školu Brooklyn's Stuyvesant, začala studovat na University of Michigan asijské jazyky a kultury, kde také začala studovat herectví, tanec a zpěv. Její první práce pro film byla role číšnice v seriálu "Beverly Hills 90210". Následovalo více větších rolí v několika televizních show, jako role v televizním seriálu "Pearl."

Její největší průlom přišel v roce 1998, když dostala roli Ling Woo v seriálu "Ally McBeal". Nejprve se zůčastnila konkurzu pro roli Nelle Porter do které nakonec obsadili australskou herečku Portia DeRossi. Lucy na producenta Davida E. Kelleyho udělala takový dojem, že speciálně pro ni vytvořil roli Ling Woo. Postava byla zpočátku údajně vytvořena jen na několik dílů, ale její postava byla natolik populární, že se stala pravidelným hereckým členem v tomto seriálu.

Lucy byla vybrána časopisem "Entertainment Weekly" jako jedna z nejvíce sexy žen na televizní obrazovce. K jejím televizním rolím patří ER (srdečný příběh mladé matky jejíž dítě zemře na AIDS), " High Incident," "NYPD Blue," "L.A. Law," THE X-FILES a "Pearl". Ve filmu "Payback" si zahrála po boku Mela Gibsona a film "True Crime" zase režíroval Clint Eastwood (oba 1999).

Ve stejný rok si zahrála také ve významné roli ve filmu "Play It to the Bone". O rok později si zahrála v historické bojové komedii po boku Jackieho Chana ve filmu "Shanghai Noon", kde si zahrála unesenou princeznu, jejíž otec byl císař. V roce 2000 si také zahrála pravděpodobně v její nejvýznamnější roli po boku Drew Barrymore a Cameron Diaz ve filmu Charlieho Andílci "Charlie's Angels
Filmografie:
2008Beautiful Asian Brides ...
2007Code Name: The Cleaner ...Gina
2007Charlie Chan ...
2007Watching the Detectives ...Violet
2006Devil to Pay ...
2006Nabít a zabít (Lucky Number Slevin) ...Lindsey
2006Rise ...Sadie Blake
2005Domino (Domino) ...Taryn Miles
20053 Needles ...Jin Ping
2004Making of 'Kill Bill: Volume 2', The ...O-Ren Ishii
2004Kill Bill: Vol. 2 ...O-Ren Ishii/Cottonmouth
2004Game Over ...Raquel Smashenburn
2003Charlie's Angels: Full Throttle ...Alex Munday
2003Celebrity Naked Ambition ...
2003Kill Bill: Vol. 1 ...O-Ren Ishii
2002Cypher ...Rita Foster
2002Chicago (Chicago) ...Kitty Baxter
2002Tělo na tělo (Ballistic: Ecks vs. Sever) ...Agent Sever
2001SSX Tricky ...Elise Riggs
2001Hotel ...Kawika
2000Charlie's Angels ...Alex Munday
2000Tenkrát na východě (Shanghai Noon) ...Princess Pei Pei
1999Play It to the Bone ...Lia
1999Pravda zabíjí (True Crime) ...Toy Shop Girl
1999Molly ...Brenda
1999Mating Habits of the Earthbound Human, The ...The Female's Friend (Lydia)
1998Love Kills ...Kashi
1997Flypaper ...Dot
1997Za branami pekla (Gridlock'd) ...Cee-Cee
1997City of Industry ...Cathi Rose
1997Guy ...Woman at newsstand
1996Jerry Maguire (Jerry Maguire) ...Former Girlfriend
1995Bang ...Hooker
1993Protozoa ...Ari
1992Ban wo zong heng ...Donna
Odkazy:
Kontakt:
C/O Ally McBeal Manhattan Beach Studios
1600 Rosecrans Ave
Building 4A, 3rd Floor
Manhattan Beach, CA 90266
USA iDOT
Fotky z filmů
V Kill Bill
Lucy Liu
Lucy Liu
V Charlieho andílcích
Lucy Liu
V Tělu na tělo
Lucy Liu
V Dominu
Lucy Liu
Normálně:
Lucy Liu
Lucy Liu
Lucy Liu
Lucy Liu
Lucy Liu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lůca Lůca | E-mail | Web | 21. srpna 2007 v 18:22 | Reagovat

Máš úplně mrtě blog a Lucy Liu mám taky ráda , protože hrála v Kill Bill ten film je mrtě !!!!!!!!!!!!!!

MRTĚ BLOGÍSEK !!!

2 jana jana | 6. října 2007 v 9:48 | Reagovat

čusík blog ujde ale chci ti říct ze nehraje lucy liu v chicagu ale je to c.zeta jones

3 Teri Teri | Web | 20. ledna 2008 v 15:24 | Reagovat

Ahoj, c.zeta jones tam hreje, ale Lucy Liu taky:-)

4 GENEVIEVEWEBER GENEVIEVEWEBER | E-mail | Web | 6. ledna 2012 v 11:01 | Reagovat

It is well known that cash makes people autonomous. But how to act when one doesn't have cash? The only one way is to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> and college loan.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama